Noorwegen dag 40 & 41

Noorwegen dag 40 & 41

Dag 40; Woensdag 26 september

 

Woord van de dag: Innante -> We konden hier niet echt een betekenis van vinden

Wat is er nou beter dan de ochtend beginnen met een heerlijke file. Nou ik kan je zeggen… Dat is geen heerlijk ochtend…

Het eerste wat ik deed toen ik op stage was, mijn laptop open had geklapt, was kijken naar een nieuwe datum voor mijn afspraak op het politiebureau om een D-nummer aan te vragen.
En ja hoor, wat een geluk had ik. Ik had mijn afspraak eerst staan op 15 november, waarna ik het heb kunnen verplaatsen naar 5 oktober. Maar vandaag heb ik het weten te verplaatsen naar 27 september, of naja MORGEN! Wat was ik hier blij mee. Ik heb direct aangegeven dat ik morgen eerst naar stage kom en daarna naar Stavanger ga om mijn D-nummer op te halen.

Verder met de Velkommen covers even kort. Want Muligheter is belangrijker op dit moment, die moet namelijk al bijna naar de drukker.

Een versie van Muligheter opgestuurd naar Tore, dus ik had even tijd. En ik had aan het begin van de week een OLS toets opgestuurd gekregen van school. OLS is een toets waar je je niveau kunt meten in Engels. Dus dit heb ik maar gedaan. De toets vond ik niet erg moeilijk, helaas wat hij in het Engels, had hem aangevraagd voor Noors. Maar toch mijn best gedaan en een mooi B2 resultaat weten te halen. De niveaus die je kunt zijn A1- A1 A2 B1 B2 C1 C2. Dus ik zat al op redelijk hoog niveau.

Toen ik dit klaar had was er nog geen reactie op mijn ontwerp. Dus heb ik de laatste spullen bij elkaar gezocht voor het ophalen van mijn D-nummer. Al het geld wat er binnenkomt bewijs van hebben. Studiefinanciering, Ov vergoeding en ga zo maar door. Ze willen bewijs hebben dat je hier rond kunt komen.

‘S avonds paspoort en andere papieren bij elkaar gepakt, was bang dat ik het anders zou vergeten.

 

Dag 41; Donderdag 27 september

 

Woord van de dag: Ikodn -> Eekhoorn

Eerst maar naar stage, hier bezig gegaan met Opteo logo.

Om 10 uur vertrek ben ik richting het station gelopen en ben ik met de trein naar Stavanger gegaan. Vanaf het centrum is het 8 minuten lopen naar het politiestation.

Dus ik weer gaan zitten, en ja hoor, weer dezelfde 2 vrouwen achter de balie. Dit keer had ik niet de zelfde vrouw. Dus ik uitleggen dat ik wil registreren enzo. Dus zij gaat eerst na vragen of dat kan met een stage contract. Ze kwam terug en zei dat het wel kon. Toen kwam de vraag waar ik de vorige keer voor weg werd gestuurd. ‘Is this the only money you get?’ Hahahaha NEE. Dit keer had ik bewijs dat ik meer geld krijg, van school en zo. Dus ik leg die papieren op de balie. En ze zegt dat ik goed voorbereid was. Dus ik uitleggen dat ik hier al keer was geweest maar werd weggestuurd omdat ik dit allemaal niet kon bewijzen. Toen ging ze alles inscannen en kreeg ik een papier waarmee ik naar een balie iets verderop moest om een D-nummer aan te vragen.

Dus ik krijg een nummertje en wacht totdat het nummer tevoorschijn komt.

Ik loop naar de balie, hier moet ik een hele lijst invullen met alle gegevens, waar ik woon, van het bedrijf, waar ik oorspronkelijk vandaan kom en ga zo maar door.
Eenmaal dit ingevuld werd weer alles ingescand en moest ik weer even wachten.

Toen ze me weer riep, gaf ze me het formulier met mijn D-nummer. WOEHOOEEEE!

Onderweg naar stage heb ik een bericht gedaan naar Astrid dat het was gelukt.

Ik kwam net op het moment binnen dat de lunch afgelopen was. Dus heb ik even wat eten gepakt en gegeten. Daarna ben ik naar Astrid gegaan om te vragen wat ik nu moest doen. Ze zei dat ik niets hoefde te doen, dat zij het zal regelen.

Dus kwam ze nog met een kopie van het contract, hierop stond alleen mijn roepnaam. Ja, dat gebeurt vaker. Dus ik doorgeven hoe ik geregistreerd sta. Dus even later komt ze met nog een contract. Deze heb ik ondertekend en toen ben ik verder gegaan met waar ik mee bezig was.

Ik ben weer verder gegaan met het Opteo logo. Totdat ik ineens iedereen zie lopen naar de grote vergaderruimte. En Katrine vraagt of ik ook kom.

Het is weer tijd voor de maandelijkse vergadering. Er waren veel mensen ziek, dus het ging redelijk snel. Tijdens de maandelijkse vergadering wordt doorgenomen wat er goed ging deze maand, wat er moet veranderen en hoe dat gedaan wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *