Noorwegen dag 45 & 46

Noorwegen dag 45 & 46

Dag 45; Maandag 1 oktober

 

Woord van de dag: Sjanse -> Kans

Ook deze ochtend weet ik niet wat er gebeurde… Nog wel zo veel geslapen afgelopen weekend. Ja… ik heb me weer verslapen. Dit keer gelukkig maar 20 minuten nadat mijn wekker gaat. Dus ik kon snel omkleden en naar de bus. Ik was maar 1 bus later op stage dan normaal. En dan ben ik nog steeds op tijd. Ik mag hier namelijk beginnen tussen 8 en 9. Maar wanneer je wat later komt, blijf je meestal ook wat langer. Alleen wel even laten weten dat ik iets later ben dan normaal in verband met de wekelijkse vergadering. Ik was niet de enige die wat later zou zijn. Ook Maren had een bericht gedaan dat ze wat later zal zijn. Dus de vergadering was verplaatst.

En toen kwam André, met een monopoly spel. Ik dacht, wat is dit nou hahaha. Maar hij legde al snel de opdracht uit. Hij vroeg of ik een aangepast monopoly spel wil maken voor Envirex.

Dit houdt in; Straatnaamkaartjes, bord, kans en algemeen fonds kaarten, instructieboekje en natuurlijk de doos.

Na de uitleg hadden we de wekelijkse vergadering. Niet veel anders dan andere weken. Maar toch fijn om te weten wat iedereen mee bezig gaat.

Na de vergadering begon ik met de straatnaam, kans en algemeen fonds kaartjes te maken. Al snel kwam ik met de vraag hoe het met het geld gaat. Aangezien ze het geld hadden veranderd naar Kronen. André wist hier het antwoord ook niet op, dus hij heeft gemaild naar Kjetil om een afspraak te maken. Ondertussen ging ik verder aan het uiterlijk van de kaarten.

*pling* Berichtje van Torstein.
Torstein: Have you ever been to a printing company?
And looked at how they make averything?
Ik: Nee
Torstein: Then you’re coming with us tomorrow at 10.30

Dus morgen naar een drukkerij. Wel moest ik terug zijn voordat ik de meeting had met André en Kjetil. Maar dat kwam wel goed.

Na dat ik de straatnaam, kans en algemeen fonds kaartjes had gemaakt begon ik met het instructieboekje, hier moesten natuurlijk alle regels in, aangezien het spel compleet is aangepast naar het bedrijf waren de regels ook aangepast. Ik heb de voorkant en de eerste 4 pagina’s kunnen maken, toen was het tijd om naar huis te gaan.

 

Dag 46; Dinsdag 2 oktober

 

Woord van de dag: Med venlig hilsen -> Met vriendelijke groet

Toen ik binnenkwam heb ik direct mijn laptop opgestart en ben ik verder gegaan met de Monopoly instructies. Dit omdat André de afspraak vandaag heeft ingepland. Ik moest op dit moment nog bezig met de doos en de instructies. Dus ik begon aan de instructies, wat nog best een uitdaging is met zo veel tekst. Ook weet ik natuurlijk niet wat alles betekend omdat het in het Noors is. Dus met vertaal programma ernaast proberen uit te vogelen wat alles betekend en of de volgorde logisch is.

Toen ik dit klaar had was het half 11 en ging ik samen met Torstein en Jon richting de drukkerij. Hier kregen we een rondleiding door het pand. Onderweg hierheen werd mij al verteld dat dit misschien wel de grootste drukkerij was. Nou… dat geloof ik wel.

We kwamen terug toen lunch net klaar was, dus wij zaten met zijn drieën aan tafel.

Na lunch ging ik verder met het Monopoly spel. Nog kleine aanpassingen aan de instructies. Daarna ging ik verder met de doos. Aangezien deze ook een compleet ander uiterlijk moest krijgen.

De meeting zal eigenlijk om 1 uur zijn, maar dat kon Kjetil niet redden, dus is het verzet naar 2 uur. Alleen het probleem dan is dat André mij alleen kon helpen opstarten en ik het daarna zelf moest doen. Dat vond ik wel spannend.

Uiteindelijk was de meeting om half 3, en kon André mij zelfs niet helpen met opstarten en moest ik het dus alleen doen. HELP. Dit was mijn eerste meeting, en dan ook nog in het Engels. Na opgestart te zijn ging het wel lekker.

Na 20 minuten kwam André bij de meeting, zijn eigen afspraak ging snel en daarom kon hij ook nog bij deze zijn. Vragen over en weer, en natuurlijk feedback krijgen. Kjetil vond het nu al mooi, dat is natuurlijk erg fijn om te horen. Op een paar kleine tekst aanpassingen na had hij niet veel op te merken.

‘S avonds weer naar de training. Na de training moet ik altijd ander half uur reizen. Dus meestal bel ik dan iemand. Vanavond was Demi de gelukkige hahaha. Met af en toe slechte verbinding hebben we toch weer even 2 uur lang bijgekletst.

 

Één reactie

  1. Rinette Jaspers Faijer schreef:

    Ben erg onder de indruk wat je nu weer allemaal hebt meegemaakt en gedaan. KNAP hoor! Indrukwekkend allemaal. Nog een mooie tijd xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *